Не бъдете обидчиви…

Не бъдете обидчиви - Биляна Стефанова - психолог - Варна 

  Всеки човек дълбоко в себе си е добър. Всеки иска най-доброто за себе си и близките си хора, които обича. Човек обикновено дава любовта, на която е научен и го прави по начин, който смята за най-правилен. Просто това е неговия начин да покаже, че държи на хората, които обича. 

  За да има по-малко болка и неразбирателство между хората е необходимо просто да се изразяват емоциите, да се изкажат нещата, а не да се премълчават. Дайте израз на чувствата, емоциите, мислите си и може да бъдете разбрани. Някой път това, че таите нещата в себе си- не помага. Много често нещата, които си мислите, се оказват неверни и погрешни. Оказва се, че човека който ви е наранил не го е направил нарочно или не е имал предвид това, което вие сте разбрали. В такива случаи само разговора е този, който помага за изясняване на ситуацията и нещата. Не бъдете обидчиви, не се затваряйте в себе си, не се вкарвайте във филми, които не са истински, а говорете.
  Не е толкова трудно да изкажете мислите си на глас пред любимите хора, които ви обичат и държат на вас. Не бъдете груби, агресивни, макар и да сте наранени, изпълнени с тъга и разочарование. Опитайте се да видите другата гледна точка за нещата и събитията. Положителната! Опитайте се да видите усмивката и добротата в хората. Не позволявайте на болката и тъгата да ви пречат. Споделяйте любовта и тъгата си. Доверете се отново на хората и тяхната любов към вас. Бъдете добри…

 

Биляна Стефанова
психолог Варна
Харесва ли ви това? Споделете го :