Животът е ехо

 

 

Животът е ехо - Биляна Стефанова

 

 

 Една майка забранила на сина си, нещо, което той  много силно желаел. Момчето избягало от къщи ядосано и се разплакало. „Мразя те, мразя те!“- извикало то, в яда си.

 От близката гора се върнало: „Мразя те, мразя те…!“.

 Момчето се стреснало и уплашено се затичало към майка си: „Мамо, мамо…! Там има едно момче, което казва, че ме мрази.“

 Майката се усмихнала. Хванала сина си за ръка и го повела  към къщата с думите: „Хайде кажи на момчето, че го обичаш“. Момчето я погледнало с питащ поглед, но последвало съвета й. И в мигом от гората се върнало :“ Обичам те, обичам те, обичам те…!“

 

 Животът е ехо. Всички мисли, изказани думи и действия, които изпращаме към света и заобикалящите ни се връщат обратно към нас. Ако искаме да получим определени неща в живота си, трябва да ги направим и ние самите. Ако искаме повече любов, трябва да изпълним сърцето си с любов и да даваме любов. Aко искаме да променим другите хора покрай нас, необходимо е първо да променим  себе си. Aко искаме да имаме повече материални блага, трябва и ние да даваме повече на другите. Aко искаме да бъдем щастливи, необходимо е да направим и другите край нас щастливи… Какво искате Вие ?- Помислете си и го направете. Дайте на другите това, което искате и то ще се върне към вас като ехо. Успех!

 

  неизвестен автор

                                                                                                                                                    Биляна Стефанова

                                                                                                                                                        психолог Варна

Харесва ли ви това? Споделете го :