Емоции и желания…

 

Емоции и желания - Биляна Стефанова - психолог - Варна

 

 Всеки един миг от живота ни е свързан с емоции – положителни или отрицателни, като вторите през погледа на другата гледна точка приемат положителен знак. Всеки жив човек изживява емоции, но важното е да ги приемаме като една нормална част от човешкия живот, без която не можем.
  Няма нищо лошо в това да изживяваме и изразяваме своите емоции и то без страх, че погрешно ще бъдем разбрани. Любимите ни хора ни обичат, въпреки всичко. Когато има положителни емоции се радват заедно с нас, а при отрицателните – ни изслушват, подкрепят и ни помагат да видим другата гледна точка за нещата и събитията. Да ги осмислим, преживеем, да вземем правилните решения, да ги приложим в действие и да поемем отговорност за тях. Те ни помагат доколкото могат, според своите разбирания и усещания. 
  Няма нищо лошо в това – изживейте и изразете емоциите си както ги усещате. Като ви се смее – смейте се, като ви се плачи – плачете, като ви се говори – говорете… В това е живота – да се научим да слушаме себе си, своите емоции и желания, да ги изразяваме и осъществяваме, и то без чувство на страх, че ще сгрешим. Макар и да грешим понякога, връщайки се пак на изходна позиция, ние се учим, трупаме опит, знания и ставаме по – силни. 
 Удовлетворявайки желанията и емоциите си, ние се чувстваме щастливи, силни, удовлетворени и в хармония със себе си. А щастието, което изживяваме е това, което ни кара да искаме да зарадваме и другите, и да им дарим част своето щастие и любов… 
  И ето от къде започва всичко, пак от самите нас. Промяната на света към по-добро започва от всеки един от нас. Огледайте се, изберерете правилните хора, изразете емоциите си, споделете желанията и мечтите си, и сбъдвайте по някоя, всеки един ден от живота си.

 

Биляна Стефанова

психолог Варна

Харесва ли ви това? Споделете го :